Plisségordijnen op maat brengen sfeer en stijl

Plisségordijnen op maat brengen sfeer en stijl in huis. Gemakkelijk aan te brengen en eenvoudig te bedienen. In vele kleuren, modellen en maten.

Plisségordijnen op maat brengen sfeer en stijl

Op zoek naar raambekleding die zowel stijlvol als sfeervol is? Kies dan voor plisségordijnen. Plisségordijnen zijn stijlvol, strak, isolerend en niet erg duur. Daarnaast zijn ze gemakkelijk aan te brengen en eenvoudig te bedienen. Wanneer je plisségordijnen op maat laat maken, dan passen ze perfect bij jouw huis en bij de afmetingen van je ramen. Ze zijn geschikt voor elke ruimte in huis, zelfs in de badkamer kun je plisségordijnen aanbrengen.

Twee soorten plisségordijnen

Er zijn twee basissoorten plisségordijnen. De top-down variant werkt zoals een rolgordijn. Je trekt ze met een trekkoord naar beneden. De andere variant is de top-down/bottom-up. Die kun je zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven optrekken. Dat maakt het mogelijk om het gordijn in het midden van je raam te hangen of om alleen de onderkant van je raam te bedekken. Je hebt meer controle over de lichtinval in huis en kunt de sfeer in huis zo optimaal beïnvloeden. Ook kan het extra
privacy bieden, omdat je precies kunt controleren waar je je gordijn hangt.

De bediening van plisségordijnen

De gebruikelijke manier om plisségordijnen te bedienen is via een trekkoord. Dit is een eenvoudige en lichte manier van bedienen. Bij grotere ramen moet een wat zwaardere manier van bedienen worden gebruikt, via een ketting. De ketting is wat robuuster dan een koord en gaat langer mee. Ook heb je geen last van koorden die door de war kunnen raken. Bij kiepramen of draairamen is het mogelijk de bediening via een handgreep te regelen. Het aanbrengen van de gordijnen kan met schroeven, maar ook monteren zonder boren is mogelijk. Dan wordt gewerkt met plakken of klemmen, afhankelijk van het soort raam.

Plisségordijnen op maat voor elke ruimte

Plisségordijnen zijn een erg flexibele vorm van raamdecoratie. Als raamdecoratie woonkamer zijn ze heel geschikt, maar ook voor de slaapkamer en de badkamer zijn ze een uitstekende keuze. Ze zijn prima geschikt voor vochtige ruimtes. Voor je slaapkamer zijn de verduisterende plisségordijnen een uitkomst. De stof laat geen licht door en wanneer je je gordijnen op maat laat maken, sluit het gordijn zó goed aan dat er geen enkel streepje licht naar binnen komt. Zo is er voor elke ruimte een plisségordijn dat optimaal geschikt is. Wanneer je ze op maat laat maken kun je ook nog elk model gordijn in elke kleur laten maken. Je hebt veel meer keus dan wanneer je het met de standaard modellen moet doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *